CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

vrijdag 20 maart 2015

Controle

Gisteren gingen we op controle bij de Hoogstraat.
Yinte's prothese zit prima, af en toe gaat hij wat lastig aan, we zijn nog niet zo ervaren met een prothese als deze :)
We hadden zelf al gezien dat hij wat te lang was, dat bleek ook zo. Ook hebben ze de stand van de voet wat veranderd, zodat Yinte met haar hak goed op de grond kan.
Vandaag is Frits naar Utrecht gereden om hem weer op te halen. Wat ziet het er mooi uit!!
Ze mocht gisteren met de fysiotherapeut wat oefeningen doen. Heel knap wat ze allemaal al kan en doet!
Toch is er ook nog wel wat te winnen. Ze is nog niet zo stabiel, lijkt wat te zwalken.
Haar bovenbeen moet het nu ook zelf doen, voorheen had ze steeds een prothese met een kap op de bovenbeen. De prothese nu is maar tot de knie. Even wennen dus.
Om haar spierkracht te trainen gaat ze 2x per week fysiotherapie volgen de komende tijd. Dit moet haar helpen om wat steviger op haar benen te staan. Daar gaan we dus voor! Alles om haar te helpen zo goed mogelijk te kunnen lopen, nu en in de toekomst.
Verder blijft het afwachten hoe haar knie het zal gaan houden de komende tijd/jaren. Het blijft een zwakke plek. Ook haar andere been is niet heel sterk. Deze lijkt weer steeds meer naar binnen te gaan staan. Daar gaat het team in juni naar kijken. Mogelijk is hier toch ook weer een correctie nodig.
We zijn er dus nog niet...
Maar voor nu gaat het allemaal heel erg goed, we bouwen nog steeds op, Yinte is vrolijk en wil vooruit! Dat kost veel energie, aan het einde van de dag is ze helemaal op. Maar dat maakt allemaal niks uit! Ze kan weer doen wat ze graag wil.......zelfstandig zijn en meedoen zoals ieder ander! Een heel gewoon meisje van 9. Trots en gezegend dat ik haar mama mag zijn!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Voor yinte is het waarschijnlijk ook super mooi dat zij zo'n bijzondere moeder en vader heeft gekregen. want daar zal ze ook wel trots op zijn.