CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

dinsdag 3 april 2012

Dinsdag 3 april

Een paar weken geleden heb ik eens een mail gestuurd naar de Hoogstraat. We hoorden maar niets. Vandaag bleek dat er toch wat dingen zijn misgegaan. Allereerst zou de orthopedisch chirurg ons laten weten of een 3D-scan nodig is en waar de draaiing rechts nu precies zit.
Dat is nog niet gebeurd. Vandaag brachten we een bezoek ana de Hoogstraat, bezoek aan de revalidatiearts. Toen we daar aan kwamen bleek dat Yinte dus niet mee hoefde te komen. Dat stond niet op de brief.
Ze heeft Yinte toch even bekeken en vervolgens is onze grote dame even heerlijk op de gang gaan spelen. Niet helemaal van harte haha, maar ja.
We hebben vervolgens een goed gesprek gehad. Dr. van Wijk gaat de orthopeed vragen ons te bellen over het verhaal rechts. Yinte staat inmiddels op de wachtlijst voor een operatie. We gaan het OK-plan op korte termijn bespreken. De operatie zal dan ook niet heel lang meer op zich laten wachten, wellicht nog voor de zomervakantie.
Daarnaast hebben we uitgebreid gesproken over de linkse kant. We zien, nu met orthese tot de knie, dat ze het op zich boven verwachting goed doet. maar we zien ook meer vermoeidheid, het kost haar erg veel energie. ook zien we een minder mooie loop. Haar knie buigt naar buiten, ze zakt als het ware wat weg en krijgt het niet gecorrigeerd. De vraag is ook of haar knie dat kan. Het is immers geen gewone knie.
Toch zijn we en ook de revalidatiearts erg tevreden. Zoals we het nu zien zou alleen een amputatie van de voet voldoende zijn. Ze kan zich met deze knie goed redden voorlopig.
Wel is het risico op slijtage aanwezig. Maar het lijkt er niet op dat dat in haar jeugdjaren voor problemen gaat zorgen.
We gaan wel overwegen of we uiteindelijk toch niet een voorziening laten maken die hoger is dan de knie. Dit om haar knie te ontlasten. We zagen bij haar oude prothese ook dat dit goed werkte.
Onze twijfel over die knie blijft, maar door de uitspraak van de arts dat ze hier echt wel mee vooruit kan, heeft zeker geholpen. En wie weet wat ze over 20 jaar allemaal al weer meer kunnen.
Ik vind het ook tijd worden om Yinte wat meer voor te gaan bereiden. Mensen om ons heen vragen dingen, wij geven antwoorden en ik denk dat ze daar toch dingen van gaat oppikken.
Ook hier worden we in begeleid. Want hoe leg je uit dat je ineens een voet moet gaan missen die je al die tijd al zonder problemen bij je draagt????
We wachten nu eerst op het telefoontje van Dr. Sakkers. Ik ben enorm benieuwd naar de uitslag van de scan. Het maakt een wezenlijk verschil of het om het onderbeen of om de voet gaat. Spannend!!

5 opmerkingen:

Barbara zei

Zeker spannend, het is toch een heel traject en jullie hebben natuurlijk al behoorlijk wat achter de rug!
Maar jullie dappertje komt er wel, wat een doorzetter is ze toch,vnd het ook erg leuk om haar zaterdag nog even te zien!

marga zei

Ohhhhhhhhhhhh,Judith wat spannend allemaal.
Inderdaad kunnen kleine potjes grote oren hebben hoe voorzichtig je ook bent. Wel fijn dat jullie er begeleiding in krijgen.
Heel veel sterkte nog even de komende tijd.
Dikke knuf............Marga

Anoniem zei

Hoi Judith en Frits,

Met ingehouden adem heb ik jullie verhaal gelezen.
Wat staan jullie voor een moeilijke keuze in het leventje van Yinte.
Ongelooflijk veel respect voor jullie beiden en natuurlijk voor jullie dappere kleine meisje.
Ik wil jullie heel veel sterkte wensen voor de komende tijd, maar voor het zover is ga ik met Yinte nog lekker veel plezier maken in het water.

Tot vrijdag.
Groetjes,
Kirsten

richard en an & Zhen zei

Wat een verhaal weer, we hebben het al vaker gezegd: deze dame is een kanjer, en moet jullie hulp en begeleiding gaat ze er zeker komen, wat de uitslag ook wordt. Jullie alle 3 vormen een topteam. Een dikke kus en knuffel uit Heemskerk liefs van ons

marlies zei

een hele dikke knuffel voor jullie !