CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

dinsdag 17 januari 2012

Op de loopband..

Vandaag weer een bezoekje gebracht aan de Hoogstraat. Yinte mocht met Anka allerlei leuke spelletjes gaan doen. Dat werd weer op video vastgelegd, net als de vorige keer. Ze heeft weer zo haar best gedaan!!!
Natuurlijk hadden we haar fiets meegenomen. We gaan nu kijken of we toch een krenkverkorter op de trapper kunnen maken. haar zadel staat nu namelijk iets te hoog, ze kan zo niet met haar voeten aan de grond en dat is wel belangrijk. maar als we het zadel lager zetten dan kan ze de draai met haar knie niet meer maken, ze moet dan te ver buigen en dat kan ze niet.
Verder was Anka, de fysiotherapeute, erg tevreden. yinte doet alles en laat zich door niets of niemand tegenhouden. Dat gaat haar nog ver brengen werd ons vandaag verteld. Dat wisten we natuurlijk al, hebben we al met heel veel dingen gezien. Klimmen en klauteren, op wiebelebruggen lopen, zelfs op een echte loopband gelopen. Je had dat snoetje moeten zien!!! Jammer dat ik vergeten ben een foto te maken.
We moeten er alleen erg goed op letten dat we haar prothese strak genoeg aantrekken. Yinte klaagt snel dat het te strak zit. Maar ze moet daar toch aan gaan wennen. Er zitten een soort flappen naast haar knie die ervoor zorgen dat ze steun krijgt. Haar knie zwalkt nogal makkelijk naar buiten. Om dit te voorkomen moet dit echt strak zitten.
Doel van deze prothese tot de knie was om te proberen of haar knie dit aankan en om eventueel juist deze mogelijkheid uit te sluiten omdat het niet gaat.
Nou, het gaat dus wel, we sluiten deze mogelijkheid dus zeker niet uit. Als ze haar knie kan behouden geeft dat haar veel meer functionaliteit. De vraag is wel hoe de orthopeed hierover denkt. Kan haar knie het ook aan als haar lichaam straks groter en zwaarder wordt? Ook zal de lijn van haar knie nog rechter moeten kunnen. Hoe en wat horen we waarschijnlijk volgende week in het gesprek met orthopeed, revalidatiearts en instrumentmaker.Wij zijn allebei heel erg benieuwd wat ze daar gaan zeggen.

Ondertussen dat Yinte bij Anka was hadden wij een gesprek met een maatschappelijk werkster. Zij heeft ons uitgelegd hoe het allemaal werkt in de Hoogstraat. Hoe zij samenwerken met het UMC en hoe alle lijntjes lopen.
Ook gaf zij aan dat er altijd de mogelijkheid was tot een gesprek als wij over dingen twijfelen of als er onduidelijkheden zijn, maar ook als Yinte straks voorbereid moet gaan worden op operaties. Dat geeft een heel goed en fijn gevoel.
Het lijkt nu allemaal dichterbij te gaan komen...

2 opmerkingen:

marga zei

Het moet jullie, ondanks alles, best een goed gevoel geven denk ik.
Als ik lees wat ze allemaal doet!!!! Wat een ongelooflijke kanjer!!!!

Wendy zei

Kleine giegelkont..... wat ben ik toch plaatsvervangend trots op jou. Je doet het toch allemaal maar. Willen ze dat je op een wiebelbrug loopt of op een loopband geen punt. Doen we even. Je bent echt een super grote kanjer. Jij komt er wel. Fijn dat papa en mama zo goed geholpen worden met alles rondom jou beentjes. Jullie kunnen zo hopelijk de juiste beslissing maken voor jou toekomst.
Lieve groetjes Wendy