CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

maandag 30 januari 2012

Bezoekje WKZ

Afgelopen vrijdag zijn we naar het WKZ geweest. We waren iets te vroeg, het zat mee op de weg.
Toen we aan het wachten waren werden we ineens al geroepen! De mensen voor ons moesten foto's laten maken.
De orthopeed, revalidatiearts en instrumentmaker wachtten op ons. Eerst wilden ze Yinte's benen weer even zien. En er werd gevraagd hoe het ging met haar nieuwe prothese. Het gaat best goed. We zien wel wat meer vermoeidheid, ze moet er duidelijk harder voor werken. Ook valt ze wat meer. maar verder.....ze doet alles wat ze voorheen ook deed. Ze loopt wat minder mooi, ze moet haar spieren gebruiken om haar been recht te maken en dat kan ze wel (dat zie je als ze bijvoorbeeld gaat klimmen of over een wiebelbrug loopt) maar gebruikt ze nog niet altijd in het lopen. Waarschijnlijk kost het veel energie.
Ze waren verbaasd over de kracht die Yinte heeft in haar linkeronderbeen. Dat is een punt wat steeds terugkomt. Die kracht is veel en dat betekent dat ze haar been wel recht zou moeten krijgen tijdens het lopen. De tijd zal moeten uitwijzen of haar dat gaat lukken.
Het voorstel is om eerst haar rechterkant te gaan opereren. Haar voet staat behoorlijk naar binnen. Dit komt doordat haar onderbot gedraaid staat. Om echt even goed te weten hoe het er aan de binnenkant uitziet mochten we eerst een CT-scan gaan maken.
Spannend voor Yinte, toch weer anders dan de gebruikelijke rontgen. En dat je dan ook nog zo stil moet liggen, haha, dat is helemaal reuzemoeilijk voor onze wiebelkont. Want als je dan zo stil ligt krijg je echt jeuk aan je billen en aan je voet en aan je neus en...
Maar na 4 pogingen hadden we bruikbare foto's!!
Bij de artsen werden de foto's bekeken. En toen was er weer twijfel....op de foto leek het onderbot toch recht te staan en de draaiing toch in haar voet te zitten. De orthopeed gaat nu de foto's met de radioloog bespreken. Wij hopen dat de draaiing toch in haar onderbot zit. Dan zou haar bot worden gebroken en rechtgezet. Is het toch haar voet.....ik hoop het echt niet! Dan wordt alles veel complexer. Wat moet er dan gebeuren? Haar voet is enorm belangrijk. Bovendien is ze er al ooit aan geopereerd in China. We wachten maar af.
Mogelijk moet er nog een 3D-scan gemaakt worden. Hier krijgen we een oproep voor. Of er wordt een gesprek gepland om de bevindingen door te spreken. Ze is wel op de wachtlijst geplaatst voor de operatie. Dit zal enkele maanden duren.
Daarnaast krijgen we ook een oproep voor een gesprek zonder Yinte bij de Hoogstraat (revalidatiecentrum). Dan gaan we de mogelijkheden, zoals besproken binnen het team, voor de linkerkant bespreken. Ik hoop dat die oproep snel komt. We zijn wel erg benieuwd wat de kansen zijn! Maar inderdaad, beter om dit even zonder Yinte te doen.
Nog geen concrete antwoorden gekregen dus.

6 opmerkingen:

marga zei

Wat spannend toch allemaal. Maar wat fijn dat ze er zo mee bezig zijn. Hihihi, zie jullie wiebelkontje helemaal voor me tijdens die scan, hihihi.

de van Oorschotjes zei

Hoi

Ik hoop op een postieve uitslag, ik duim met jullie mee!!

Groetjes Tony, Ilse, Chun Min en Li Feng

Anoniem zei

Hallo lieverds, wat een spannende tijd allemaal weer !! Hopelijk krijgen jullie snel meer duidelijkheid ...

dikke knuffel van de abbootjes

Anoniem zei

WIj duimen voor jullie, en hopen op een positieve uitslag. En inderdaad duidelijkheid, dat zou heel fijn zijn. Van ons een dikke knuffel voor jullie alle 3 vinden jullie echt kanjers. liefs Richard en An & Zhen

Anoniem zei

Spannend weer... wat is het een kanjer!
We hopen dat jullie snel weer weten en natuurlijk dat de uitslag positief is!

Rob,Anita en Jikke

Barbara zei

Spannend hoor, maar wat goed dat ze zoveel kracht heeft!
Ik hoop van harte dat het de "makkelijke" weg wordt, al blijft alles natuurlijk een behoorlijke ingreep.
Heel veel succes met alles!

Groetjes, Barbara