CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

dinsdag 29 november 2011

Bezoekje aan de Hoogstraat

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de superlieve reacties, dat is altijd fijn om te lezen.
En dan het verslagje van vandaag..
Vanmorgen zijn we terug geweest naar de Hoogstraat. Dit is het revalidatiecentrum dat nauw samenwerkt met het UMC.
Het blijft een beetje een wondertje dat Yinte zo goed loopt op haar nieuwe prothese, dat had niemand kunnen denken, ook de artsen niet. We zien wel dat ze nog sneller vermoeid is, haar bovenbeenspieren zijn nooit gebruikt en het kost tijd om die kracht op te bouwen. dat kun je in een week niet zien.
De instrumentmaker vroeg of haar nieuwe prothese fijn zat. Ze gaf aan van wel. Toen hij vroeg welke ze nu fijner vindt, deze of de oude zei ze dat het niets uitmaakt. Zo is het ook precies hoe Yinte hier in staat, het is gewoon zo en het maakt allemaal niet uit. En dat zegt ze dan met een grote lach op haar gezicht.
De fysiotherapeute heeft vanmorgen een video-opname gemaakt en ze heeft Yinte de hele trukendoos open laten doen. Ze heeft alles prima naar kunnen laten zien. Dit is gedaan om over een maand of 2 objectief te kunnen beoordelen of er vooruitgang te zien is. Zij verwachten van wel. Op het moment dat je Yinte bewust laat worden van haar houding kan ze haar been helemaal strekken. In de toepassing nu zie je dat ze nog veel wegzakt, het kost haar nu nog te veel energie. Maar omdat ze het wel kan wordt verwacht dat ze dit zeker gaat opbouwen.
De revalidatiearts heeft ook nog even meegekeken. Ook zij was tevreden.
Begin januari wordt nu de volgende combi-afspraak gemaakt. Dan gaat de fysiotherapeute kijken naar de ontwikkelingen op loopgebied, maar ook krijgt ze een soort van fietsles. Yinte heeft vanmorgen op een gewone fiets met zijwieltjes gefietst. het ging nog wat onwenning, maar ik zeg dat het gaat lukken. Ze heeft zo'n doorzettingsvermogen zei de fysiotherapeute, de kans van slagen is dan ook erg groot.
Dat wordt dus nu op zoek naar een fiets! Ik heb al gehoord dat het een roze moet worden haha
Die afspraak begin januari wordt gecombineerd met een afspraak bij de maatschappelijk werker van het ziekenhuis. Terwijl Yinte bij de fysiotherapeute is hebben wij een kennismakingsgesprek. Ik vind het fijn om in het hele proces begeleid te worden. Ook om straks alles goed aan Yinte uit te kunnen gaan leggen.
Daarna volgt in het tweede gedeelte van januari een afspreek in het UMC met de revalidatiearts, fysiotherapeute, instrumentmaker en de orthopedisch chirurg. Dan zal er een plan uitgestippeld gaan worden. Waarbij ik vermoed dat ze eerst gaan opereren aan de rechtervoet. Dat geeft dan links ook de kans om nog sterker te worden.
De instrumentmaker heeft haar nieuwe prothese nu gehouden om hem mooi af te werken en daarna wordt hij opgestuurd. Hij haalt nog een klein stulje weg bij de knieholte zodat ze net iets makkelijker kan buigen, dat is handig met fietsen. Ook wordt hij met 0,5 cm verlengd.
We wachten dus op een leuk pakketje met de post!
We hebben al ooit eens eerder een prothese opgestuurd gekregen. Deze werd afgeleverd toen we er niet waren en dus moesten we hem zelf ophalen bij het postkantoor, met legitimatie. Ik ging hem ophalen en liet mijn paspoort zien. maar het pakketje stond op Yinte's naam. Ik kreeg de prothese niet mee, want ik moest daarvoor gemachtigd zijn. Toen ik vroeg door wie kreeg ik als antwoord: door uw dochter......ze was toen 4!!!
Hopelijk zijn we deze keer dus gewoon thuis.

4 opmerkingen:

marga zei

Wat een heerlijke dag moet dit zo voor jullie zijn!!!!
Wooh, fietsen op een gewone fiets!!! Dat is toch geweldig.
Jullie mogen echt trots zijn op jullie kanjer. En wat een fijn idee dat jullie voldoende begeleiding krijgen!!!!

Corine zei

Wat heerlijk dat ze zo goed overweg kan met haar prothese! Aan alles lees ik dat jullie met een goed gevoel naar de Hoogstraat gaan en jullie er de begeleiding krijgen die jullie nodig hebben. Nu dus op naar de fietsenwinkel....:-)

Richard en An zei

Een fiets? Wat geweldig, een mooie roze, gelijk heeft ze. Kanjers, jullie alle 3! Petjes af voor jullie alle 3! Tot snel, liefs van ons

Barbara zei

Haha, zo'n pakketje hebben wij ook al regelmatig mogen ontvangen...leuk ook toen onze kleine man zelf even aan de postbode uitlegde dat daar zijn been in zat.....je had die armeman moeten zien kijken!
Maar wat een goed verhaal joh, het zal een indrukwekkende dag geweest zijn! En dat fietsen...wat zou dat heerlijk zijn. En die voorkeur voor een mooie roze snap ik ook helemaal! Yinte, you go girl, je bent een dapper meisje!